Sistem de localizare GPS constuit de la zero, bazat pe tehnologii inovatoare

Inceput in 2010, sistemul a fost livrat unei companii de servicii localizare GPS. Noul sistem ofera functionalitatile de baza asociate unui astfel de sistem, dar bazat pe un suport tehnologic inovativ. O componenta importanta este nodejs, care este o solutie esentiala pentru aplicatii de prelucrare intensiva de date in timp real, cu necesitati foarte ridicate de performanta si concurenta, in contextul accesului multiplu I/O asincron.

Interfata utilizator – aplicatie web rapida

Sistemul de localizare GPS isi expune functionalitatile prin interfata utilizator, o aplicatie web optimizata pentru acces usor, simplu, cu responsivitate mare.

Sistemul suporta multiple localizari GPS, localizare in timp real pentru identificarea pozitiei curente a obiectelor pe diferite tipuri de harti precum OpenStreetMap sau GoogleMaps. Functionalitatile punct de interes (POI) si ruta ofera posibilitatea de a marca pozitiile de interes si afiseaza pe harta rutele impreuna cu un set de parametri de filtrare. Prin delimitarile zonale si notificari utilizatorul are posibilitatea de a-si crea perimetre geografice virtuale de interes, acesta fiind notificat daca vehiculul intra sau paraseste ariile marcate.

Procesarea datelor, monitorizare, raportare

Serverul de procesare date primeste informatii de la sitemul de localizare GPS, stocheaza datele in baza de date a sistemului, apoi initiaza procesarea si pregatirea datelor pentru modulele din interfata utilizator. Acest proces este monitorizat si sunt generate rapoarte administrative, astfel incat detinatorul sistemului sa poata analiza starea sistemului si sa intervina in caz de nevoie pentru a mentine sistemul functional si in parametri optimi de functionare.

Rapoartele utilizatorului final constau in rapoarte ale rutelor, ale activitatilor zilnice, ale punctelor de oprire, al consumului de combustibil. Aceste rapoarte pot fi exportate in format HTML, PDF, Excel si CSV.

Intrebari frecvente

Cum functioneaza sistemul de localizare GPS?

Unitatea de localizare GPS capteaza informatia despre locatia GPS si alte informatii legate de vehicul la intervale regulate de timp, apoi trimite aceste date la serverul central, care stocheaza infomatiile in baza de date, serverul urmand sa puna aceste informatii la dispozitia utilizatorului de cate ori este nevoie.

Ce fel de informatii sunt captate de catre unitatea de localizare GPS?

Informatiile captate despre vehicul constau in cantitatea de combustibil, temperatura motorului, altitudine, geocodare inversa, portiere deschise/inchise, presiunea pneurilor, oprirea alimentarii cu combustibil, oprirea motorului, aprinderea farurilor, aprinderea pozitiilor, starea bateriei, decodarea ariei GSM, numarul de sateliti GPS vizibili, geamuri deschise/inchise, starea butonului de urgenta, perioada cumulata de mers in gol, calcularea kilometrajului, turatia motorului, pozitia pedalei de acceleratie, etc.

Cat timp sunt pastrate informatiile in sistem?

Arhiva de localizare GPS este pastrata 13 luni.